Om os

Børnene har rige muligheder hos os - læs hvem vi er

Skovbrynet er en integreret institution med vuggestue, børnehave, men på 2 adresser - Hvilebjergvej 6 og Kirkerupvej 18. Vi modtager børn i alderen fra 0 år og til børnene er skoleparate. Vi arbejder tæt sammen med Hvilebjergskolen.

Børnene er aldersopdelt i grupper. Medarbejderne er organiseret i teams, hvilket giver optimal udnyttelse af ressourcerne til gavn for den opgave, vi skal løse. Det giver mulighed for at tilrettelægge leg og andre aktiviteter under størst mulig hensyn til børnenes alder.

Udendørs har vi rige muligheder. Vi bruger skoven, her har vi det dejligt, både når vi går på tur og på opdagelse. I vores bålhus laver vi forskellige retter mad med opskrifter fra vores egen bålkogebog. Et par gode fristeder når vi har brug for udfordringer eller bare slappe af fra hverdagens jag.

Indendørs har vi også fået god plads. I vores nye hus har vi et dejligt multirum, hvor der kan arbejdes med gymnastik, cirkus, musik, teater, cafearrangementer og hvor - små og store - mødes til leg, spil, byggeklodser og meget mere.

Udenfor på legepladsen har vi etableret et værksted til træ, maling og andet for den kreative sjæl. Til legebarnet har vi bl.a. moon-cars, cykler, sandkasser. For dem der har sportsånd har vi både stor og lille multibane.

Vi er et bredt sammensat personale bestående af begge køn med god spredning i alder og med forskelligartet baggrund (erfaringer, uddannelse m.m.). Personalet forsøger på bedste vis at give børnene en god og omsorgsfuld hverdag. Vi tilrettelægger aktiviteter, som er udviklende for børnenes personlighed og som ruster dem til at klare sig videre frem. Forældresamarbejdet er her som i alt andet en væsentlig faktor.

Vores forårsprogram rummer et fast fællesprojekt hvor børn og voksne sammen yder vores bidrag til lokalsamfundets traditionsrige markedsweekend kaldet Sørby Marked. Ideen bag dette er, udover at det skal være en hyggelig weekend for folk i og uden for byen, at der skal indtjenes et overskud til hjælp til idrætsforeningens mange aktiviteter. Vores børn er med til at yde et bidrag, idet de møder op lørdag morgen for at synge og spille ca. 1 time for et fyldt telt. På den måde er de med til at skaffe midler til deres eget spændende fritidsliv. Det udvikler personligheder og udover at ha´ det sjovt, giver det også hvert enkelt barn en god portion selvværd.

Personalet på den enkelte stue holder løbende forældrene orienteret, herunder også praktiske råd og vink i hverdagen. Derudover er man altid selv velkommen til at spørge og komme med ideer til ændringer og forbedringer.

Hvert år udarbejdes en pædagogisk læreplan for vuggestue/børnehaven i samarbejde med forældrebestyrelsen. Planen indeholder hovedprincipper og eksempler fra arbejdet med børnene.

Vi bestræber os på, sammen med jer, at få nogle rigtig gode, trygge, sjove og udviklende år for børnene på Skovbrynet.

På Skovbrynet arbejder vi ud fra grundværdierne Omsorg og personlighedsudvikling. Overordnede værdier for Slagelse Kommune er, at vi er modige, tydelige, kompetente, og vi gør det med glæde i hverdagen.

Det håber vi, at I oplever, når I er kommet indenfor hos os.