Traditioner

Vi vil gerne øge børnenes kendskab til forskellige traditioner

Vi har en række aktiviteter vi holder meget af, f.eks. værksteder, legeplads, musik, hal, skov, bage- og maddage, udflugter og meget mere.
Vi mixer gamle og nye lege og sanglege. 

Vi er bevidste om den danske kultur og lægger derfor vægt på at holde højtiderne og dens traditioner i hævd på forskellig vis - således det bliver en naturlig kulturarv vi giver videre. Her tænkes på f.eks. julen som en af de meget travle perioder - med julegaveproduktion i oktober og november måned, hygge i december, julegudstjeneste i Sørbymagle kirke, besøg af julemanden, julefrokoster og meget mere.


Fastelavn med udklædning og der slås katten af tønden på alle stuer - ude eller inde og masser af fastelavnsboller. Omkring Kyndelmisse inviterer vi Fritter- og klubbørn til lysfest,  i håbet om at give lyset et kærligt skub.

Op til påsken klippes gækkebreve, males æg, laves kyllinger og alle de andre hyggelige og smukke ting der hører den gule tid til.
Årets store tradition er vores musik og sang til året Sørby marked. En rigtig god oplevelse for børn og voksne hvor hele huset summer af musik i maj måned.


Så bliver det Skt. Hans og heksen skal sendes af sted. Dette betyder også at tidspunktet er nået hvor børnene på de forskellige stuer holder afslutning/fest og rykker videre til et andet team med nye udfordringer -  eller helt siger farvel til Skovbrynet, efter mange forhåbentlig gode år. 

Der er mange ting at fejre - mange fester skal holdes, og det er en vigtig ting i vores kultur og vores hverdag på Skovbrynet i familien Skovbrynet.

Vi skal give børnene mulighed for indblik i andre kulturer - så vi kan være medskabere af tolerance og respekt for andre.

Traditioner

  • Februar-marts: Lysfest/Fastelavn.
  • April: Påske.
  • Maj: Øve til musik på Sørby Marked.
  • Juni: Sørby Marked, Sommerfest, Sankt Hans.
  • Juli-august: Ferieaktiviteter,
  • Oktober-november: Julegaveværksted.
  • December: Fælles morgenbord, børnejulefrokost, julehygge.